Selecteer een pagina

Een beter excedent voor de bouw!

23 sep 2024 | Sparen voor later, Wet toekomst pensioenen

Bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw heeft aan werkgevers laten weten in principe per 1 januari 2025 te stoppen met de excedentregeling. Er is wel de mogelijkheid geboden om de regeling nog een half jaar te continueren tot 1 juli 2025. Maar vanaf 1 juli moeten alle werkgevers die een excedentpensioen hebben toegezegd zelf een alternatief regelen. Laat dat nu precies iets zijn waar PensioenPlaza goed in is!

 

Wat is een excedentregeling?
In Nederland is in 2024 pensioenopbouw mogelijk tot een jaarsalaris van € 137.800. Daarboven is het niet mogelijk om fiscaal heel voordelig pensioen op te bouwen. In de bouwsector is de pensioenopbouw beperkt tot een jaarsalaris van bijna € 70.000. Dat betekent een lagere opbouw voor later, maar ook een lager nabestaandenpensioen bij onverhoopt overlijden.  Een werkgever in de bouw had altijd de mogelijkheid om de medewerkers met een hoger jaarsalaris ook pensioen op te laten bouwen via BPF Bouw. Dit kon via de BeterExcedent regeling. Maar dan kan straks dus niet meer.

Probleem
Voor werkgevers is dat een probleem! Omdat sommige werkgevers in de bouw, als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden, wel een excedent pensioen hebben toegezegd is het niet mogelijk om hiermee te stoppen omdat het pensioenfonds deze regeling niet meer aanbiedt. Werknemers moeten daar dan individueel mee instemmen. En wij kunnen ons voorstellen dat veel werknemers niet instemmen met een lagere (uitgestelde) beloning voor de werkzaamheden die ze verrichten.  

Oplossing
Gelukkig is er een mooie oplossing voor dit probleem. Het is namelijk mogelijk om als werkgever een eigen excedentregeling op te zetten zodat er voor de medewerkers zo min mogelijk verandert. We hebben daarvoor al een aantal oplossingen klaarliggen. Wil je daar als werkgever meer over weten neem dan even contact met ons op. Samen zorgen we dan voor een passende oplossing voor werkgever en werknemers!

Kantoor Assendelft

Communicatieweg Oost 12
(De watertoren – 7de etage)
1566 PK  Assendelft 

 

Kantoor Nieuwe Niedorp

Watersnip 9
1733 BG  Nieuwe Niedorp

Direct advies