Selecteer een pagina

Pensioenwet is opnieuw uitgesteld

Op zijn vroegst 1 juli 2023

Pensioenwet is opnieuw uitgesteld

11 okt 2022 | Sparen voor later

De invoering van de nieuwe pensioenwetgeving is opnieuw uitgesteld. Het was de bedoeling om de nieuwe pensioenwetgeving op 1 januari 2022 in te laten gaan. Dat werd al een jaar uitgesteld tot 1 januari 2023 vanwege de vele vragen na de marktconsultatie. Nu wordt de Wet Toekomst Pensioenen opnieuw uitgesteld tot 1 juli 2023. De reden: voor de behandeling van de wet in de tweede kamer is meer tijd nodig. Dat betekent dat de wet niet eerder ingaat dan 1 juli 2023.

Wat betekent het uitstel?
Als een uitvoeringsovereenkomst van een werkgever eindigt per 1 januari 2023 kan voor de nieuwe overeenkomst met een pensioenuitvoerder nog niet kan worden aangesloten bij de contouren van de nieuwe wetgeving. Die wetgeving is immers nog niet van kracht. En dat betekent de pensioenregeling “straks” alsnog – tijdens de nieuwe overeenkomst – moet worden aangepast. In de wet was een overgangstermijn opgenomen tot 1 januari 2027. Vanaf dat moment zouden alle pensioenregelingen aan de nieuwe wet moeten voldoen. Of deze overgangstermijn ook met een halfjaar wordt verlengd, is nog niet duidelijk.

 

PensioenPlaza blijft alle werkgevers proactief begeleiden en adviseren hoe het beste voorgesorteerd kan worden op de Wet Toekomst Pensioenen.

 

 

PensioenPlaza
Communicatieweg Oost 12
1566 PK Assendelft
075 204 02 90
info@pensioenplaza.nl
www.pensioenplaza.nl

 

Voor werkgevers

Pensioen voor medewerkers
Verzekeren loondoorbetaling
WGA-aanvulling en WIA-excedent

Voor ondernemers

Inkomensplanning
Pensioen- of lijfrenteadvies
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Compagnonsverzekering

Voor werknemers

Pensioenplanning
Pensioen- en lijfrenteadvies
Pensioen en echtscheiding
Overlijdensrisicoverzekering

Direct advies