Selecteer een pagina

De perfecte lijfrente

Goed voor nu en later!

Uw lijfrente vervalt, u ontvangt ….

door | 3 nov 2020 | Sparen voor later

Sinds ik begon als financieel adviseur kende ik de term “lijfrente” alleen van het spel monopoly. In dat spel is het een positieve kaart. Een algemeen fonds kaart die je graag van de stapel pakt. Lijfrente is in dat spel iets leuks. De woekerpolis affaire heeft de populariteit van de lijfrente geen goed gedaan. Er zijn dan ook veel misvattingen over een lijfrente.

Fiscaal interessant

Zeker nu de pensioen driedaagse is gestart reden om aandacht te geven aan de lijfrente. Het is naar mijn oordeel namelijk een prachtige bouwsteen voor een goede financiële toekomst. Een bouwsteen waarmee nu al kan worden geprofiteerd van fiscale regelingen. Geld dat dan voor iedereen? Nee, dat hangt echt af van je persoonlijke situatie. Zo is het onder andere nodig om jaar- of reserveringsruimte te kunnen gebruiken.

Regel het voor 31 december

Omdat ook het einde van het fiscale jaar nadert is het raadzaam om na te gaan of je hier iets mee kan of moet doen? Zeker voor ondernemers die veelal geen basis pensioenregeling hebben. Dat betekent wel dat je eerst inzicht wilt hebben in hoe je ervoor staat als je straks stopt met werken. Is er wel iets extra’s nodig? Hoe pakt dit fiscaal uit? Als die vragen zijn beantwoord, en het voor jou gunstig is om een lijfrente te regelen, dan begint het. Hoe ga je het openen van een lijfrenterekening dan aanpakken. Er is veel keuze. Ga je beleggen, en hoe? Er zijn vele varianten beschikbaar. Welke kosten rekent een uitvoerder en wat doen ze daarvoor? Vragen waar je de antwoorden zelf van kunt opzoeken. Maar je kunt je ook laten begeleiden door een adviseur. Wel zo makkelijk. Je krijgt dan een goed beeld van de mogelijkheden. En belangrijker nog, je krijgt een persoonlijk advies. Zelf werk ik samen met een groot aantal aanbieders. Niet alleen de traditionele verzekeraars zoals Aegon, Nationale Nederlanden en Scildon maar ook partijen als Brand New Day, NNEK en Dexxi. Er zijn nu prima lijfrente oplossingen beschikbaar. Wil je daar meer over weten dan hoor ik dat graag.

De voordelen

Een voordeel van een lijfrenterekening is ook nog eens dat het opgebouwde kapitaal bij onverhoopt overlijden vervalt aan je nabestaanden. Dus niet aan de bank of verzekeraar. En een ondernemer kan onder bepaalde voorwaarden bij arbeidsongeschiktheid zijn inkomen aanvullen met het gereserveerde lijfrentekapitaal. Ook heb je veel flexibiliteit in de wijze waarop je later je lijfrentekapitaal opneemt. Kortom eigenlijk een hele mooie oplossing voor optimalisatie van een goed leven later.

Meer weten?

Wil je graag inzicht in je pensioen, of wil je meer weten over wat een lijfrente voor jou kan betekenen dan verneem ik dat graag. 

Voor werkgevers

Pensioen voor medewerkers
Verzekeren loondoorbetaling
WGA-aanvulling en WIA-excedent

Voor ondernemers

Inkomensplanning
Pensioen- of lijfrenteadvies
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Compagnonsverzekering

Voor werknemers

Pensioenplanning
Pensioen- en lijfrenteadvies
Pensioen en echtscheiding
Overlijdensrisicoverzekering

Direct advies