Selecteer een pagina

AOV Premiecheck

Mail je huidige polis!

Verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te duur?

door | 12 mei 2020 | Arbeidsongeschikt

Net als de keuze voor een nieuwe fiets hangt het er helemaal vanaf waarvoor je een verzekering nodig hebt. In mijn ogen verzeker je namelijk alleen risico’s die je zelf niet kunt of wilt dragen. Je koopt toch ook geen high tech racefiets voor het doen van boodschappen. Als specialist in het adviseren over arbeidsongeschiktheid bied ik je een kosteloze premiecheck aan of als je nog geen verzekering hebt dan krijg je kosteloos een premie-indicatie. In de praktijk zie ik nogal eens dat er goedkopere en betere oplossingen mogelijk zijn. Stuur je polis op of neem contact met mij op en je weet wat een reële premie is voor de toekomst.

De basis

Arbeidsongeschiktheid is vaak een risico dat ondernemers niet zelf kunnen dragen. Simpelweg omdat de financiële buffer te beperkt is om dit risico over langere periode zelf te dragen. Een te hoge verzekeringspremie is misschien wel het slechtste argument. Als je immers de premie niet kunt betalen hoe ga je het dan redden als er geen inkomsten meer zijn. Dan hoor ik weleens het argument dat de partner meer gaat werken. In de praktijk werkt het niet zo. Als jij ernstig ziek bent dan zal je partner niet direct staan te springen om meer te gaan werken. Naar mijn oordeel moet de financiële basis goed geregeld zijn. In veel gevallen is daar een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor nodig. Maar er is wel heel wat te kiezen. Hoe zorg je er nu voor dat de verzekering doet wat je ervan verwacht? En dat is eigenlijk hetzelfde als bijvoorbeeld het kopen van een fiets.

Maatwerk

De uitgangspunten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering hangen net als bij het kopen van een fiets af van je persoonlijke wensen en omstandigheden. Dat is maatwerk. Hoe meer aandacht je besteedt aan de selectie hoe beter de fiets of je verzekering zal bevallen. Het is dan ook goed dit eens in bijvoorbeeld de drie jaar opnieuw te (laten) beoordelen. Dat kan zorgen voor een lagere premie omdat je risico’s inmiddels beter zelf kunt dragen of er is een gunstiger alternatief voor je beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld voldoende geld voor later gespaard dan kun je mogelijk tot een lagere eindleeftijd verzekeren. De premie die je daarmee bespaart kun je weer reserveren zodat je in de toekomst nog minder hoeft te verzekeren.

Kosteloze premiecheck

Ik begrijp dat het toetsen van je arbeidsongeschiktheidsverzekering niet het allerleukste is voor jou als ondernemer. Hierbij dan ook het aanbod om je bestaande verzekering te laten toetsen. Dat traject start ik graag met je op. Eerst krijg je van mij een kosteloze premiecheck. Het enige dat je hoeft te doen is een kopie van je verzekering naar mij te mailen. Daarna beantwoord ik de vraag of je je huidige verzekering vandaag goedkoper en beter elders kunt regelen!

Voor werkgevers

Pensioen voor medewerkers
Verzekeren loondoorbetaling
WGA-aanvulling en WIA-excedent

Voor ondernemers

Inkomensplanning
Pensioen- of lijfrenteadvies
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Compagnonsverzekering

Voor werknemers

Pensioenplanning
Pensioen- en lijfrenteadvies
Pensioen en echtscheiding
Overlijdensrisicoverzekering

Direct advies